Heeft u op onze website nog niet gevonden wat u zocht? Heeft u bijkomende vragen of wilt u graag een afspraak maken voor uw dierbare huisdier?


Contact 0495 41 81 27

DIERGENEESKUNDIGE BEHANDELINGEN

Wormen en ontwormen bij gezelschapsdieren

Wormen kunnen niet alleen voor gezondheidsproblemen zorgen bij uw huisdieren zelf, maar in sommige gevallen veroorzaken ze ook problemen bij de mensen die in contact komen met de besmette dieren. 

Het is daarom belangrijk om uw huisdier regelmatig (3 à 4 keer per jaar) te ontwormen. Tijdens de slakkenperiode kan het zijn dat uw hond of kat in contact komt met het slijm van de slakken waardoor ze longwormen kunnen krijgen. Raadpleeg ons gerust voor meer informatie, wij staan u graag bij met onze kennis en kunde. 

Vaccinaties voor gezelschapsdieren

Om uw huisdier te beschermen tegen levensbedreigende infectieziektes zoals hondenziekte, virale hepatitis, parvo, leptospirosis en rabiës, kunt u uw hond of kat bij ons laten vaccineren. Bij pups en kittens wordt de eerste vaccinatie 6 weken na de geboorte toegediend, meestal bij de fokker zelf. De 2de en 3de vaccinaties gebeuren na 9 en 12 weken. Na de basisvaccinaties volstaat het om jaarlijks een boostervaccinatie toe te dienen. Dankzij deze vaccins is uw favoriete viervoetige vriendje levenslang beschermd tegen ernstige ziektes.

Wist u trouwens dat u uw huisdier moet laten inenten tegen rabiës indien u hem of haar wil meenemen op vakantie? Ook dat kunt u snel bij dierenarts dr. Phyllis Duthoo in orde laten brengen. Bovendien is een vaccinatie tegen kennelhoest absoluut aangeraden indien uw huisdier tijdens uw vakantie in een pension gaat logeren. 

Vlooien en teken bij gezelschapdieren

Vlooien kunnen leiden tot allerlei gezondheidsproblemen bij huisdieren, zoals huidinfecties en allergieën. Er zijn verschillende producten tegen vlooien zoals vlooienbanden en pipetjes. Voor een effectieve behandeling van vlooien echter, dient ook de omgeving behandeld te worden. Doe daarom beroep op de expertise van een echte specialist zoals dr. Phyllis Duthoo en wees zeker van een doeltreffende behandeling en een gewenst resultaat.

Dat teken vervelende en soms gevaarlijke ziektes kunnen overbrengen zoals de ziekte van Lyme, hoeven we u niet te vertellen. Het is daarom belangrijk om uw huisdier te controleren op teken en ze meteen te verwijderen. U kunt zelf dan wel een tekentang kopen om teken te verwijderen, maar ook dierenarts dr. Duthoo kan u helpen bij een correcte behandeling.

Graag geven we alvast mee dat u nooit alcohol dient te gebruiken voor het behandelen van teken, en dat het uit den boze is om teken uit te trekken met uw hand. Preventief kunt u uw huisdier behandelen met een spray of een vlooienband zodat de kans op teken alvast kleiner wordt. Uw hond of kat kan bovendien ook gevaccineerd worden tegen de ziekte van Lyme. 

Operaties bij huisdieren

Bij een operatie is het belangrijk dat uw huisdier nuchter is. Dat wil zeggen dat hij of zij niet mag eten voor de operatie plaatsvindt en enkel water mag drinken. Uw huisdier wordt voor de operatie verdoofd en via gasanesthesie verder in slaap gebracht. Na de operatie wordt de operatiewond meestal inwendig gehecht zodat uw hond of uw kat de draadjes later niet kan lospeuteren.

Na afloop van de operatie komt uw huisdier terecht in de recovery room zodat hij of zij rustig kan uitslapen en kan ontwaken. Als de patiënt goed wakker is, kunt u hem of haar ophalen en weer mee naar de vertrouwde, warme omgeving nemen.